12 november 2022
15:45

Bollnäs GIF BF U17

Säsongens första SEGER i seriespelet

U17 vann sin första match i Nationell serie när man på bortaplan i Recoverhallen besegrade Sirius i en målrik tillställning. Det var en typisk U17-match med "öppna spjäll". Slutresultatet skrevs till 7-10 (3-4)

Stark och stabil start
Hemmalaget gjorde första målet men sedan spelade gästerna sig fram till en klar ledning i den första halvleken. Riktigt bra spel och stabilt försvar. I sllutet av första halvleken kom några få misstag som släppte in Sirius tillbaka i matchen när Bollnäs borde stängt butiken

Stor delaktighet
OrangeBlå klarade av att spela på många spelare och i den andra halvleken gav det nya resultat i form av utökad ledning från 3-4 i halvtid till 3-6 och vidare till 5-10 med kvarten kvar. Hemmalaget tilläts snygga till siffrorna i slutet av matchen men det hela slutade ändå med en klar seger för Bollnäs GIF. Stark utveckling på läget såhär långt in i säsongen och en skön match att få vinna för Bollnäs-laget

Framtiden
Redan under söndagen går seriespelet vidare med hemmamatch i SBB Arena mot Västerås / Tillberga.

FAKTA :
IK SIRIUS BK - BOLLNÄS GIF BF 7 - 10
(3-4)
Målen: 1-1 (19) Oliver Bergman, 1-2 (23) Philip Bergström (Thim Brodin), 1-3 (27) Milo Lindblom (Edwin Johansson), 1-4 (29) Philip Bergström, Hörna (Thim Brodin), 3-5 (47) Philip Bergström (Gustav Lind), 3-6 (48) Milo Lindblom (Edwin Johansson), 4-7 (51) Oliver Bergman, Hörna (Edwin Johansson), 4-8 (54) Philip Bergström (Måns Olnils), 4-9 (58) Måns Olnils, 5-10 (74) Edwin Johansson (Philip Bergström)